Pilkettä Lastuvalta

Minkälaiset muistijäljet tallentuvat 5...18 ikävuoden väliltä, kun lapsuus ja nuoruus vietetään 30 savun maalaiskylässä?

Kirjasessa ”Pilkettä lastuvalta” on otos hauskoja mieleenpainaumia aina 5-vuotiaan luukkupöksyistä ensimmäiseen ”pimeän pullon” ostoon. Aikanaan kipeätkin sattumukset ovat saaneet ajan saatossa hopeiset reunat.

Maalaiselämää 60-luvulta, missä maamoottorin sätkätys kertoi puimatalkoiden kylällä alkaneen. Matalapainerenkaiset polkupyörät ja mopedit ilmestyivät paukkukärrien hävitessä kyläteiltä. Kiljukulttuuri eli kukoistuskauttaan ja kunta sponsoroi kumikengät vähävaraisille. Kuinka korven kasvatit selvisivät Juuan kirkonkylän oppikoulussa. Mistä rahat omaan mopediin ja pajatsun pelaamiseen. Onnistuuko ensimmäinen yöjalassa käynti. Millaiset olivat joulu ja juhannus lapsien täyttämissä pienissä mökeissä. Miten liipillä saadaan valtava kalasaalis ja mitä kaloille tehdään. Onnistuuko hevosen valjastus ja lehmisavuksen tekeminen.

Edelliset ja muut aikaan liittyvät arjen tapaukset selviävät kirjassa, jota lukiessa ääninaurut ovat sallittuja ja jopa todennäköisiä.

Voit tilata kirjan oheisella lomakkeella. Lisäksi kirja on myynnissä Vaarojen sanomien toimistolla (Juuka).
Lisätietoja: seppo.turunen@profitvisio.fi
Katso myös: Kupletteja Juuasta -levy.

Kuva: Enni Turunen 8v.


Tilaukset