Viinisävellysprojekti tavoittanut jo miljoonia suomalaisia
31.3.2016

Tuomas A. Turusen ja Matthieu Guinardin ainutlaatuisesta projektista on julkaistu jo kymmeniä artikkeleita ja verkkojulkaisuja Suomessa. Kaksikko vieraili tänään myös MTV3-kanavalla.

Viinien kuvailu sanoin on tuttua monille viinin ystäville, mutta miltä viini kuulostaa, kun sitä kuvaillaan musiikilla? Tähän aiheeseen ovat tarttuneet pianisti-säveltäjä Tuomas A. Turunen ja ranskalainen viiniasiantuntija Matthieu Guinard. He ovat kiertäneet viinitiloilla ympäri Eurooppaa etsimässä viinien sisälle kätkeytyvää musiikillista ulottuvuutta, ja nyt he ovat aloittaneet tasting-konserttien sarjan, joissa yleisö voi kuunnella Turusen sävellystyön tuloksia – ja samalla maistella kyseisiä viinejä Guinardin opastuksella.

Suomalainen media on selvästi innostunut aiheesta: projektista kertovat artikkelit (mm. Aamulehti, Helsingin Sanomien Nyt-liite, Turun Sanomat, Helsingin Uutiset..) ovat tavoittaneet jo n. 2 miljoonaa suomalaista. Lisäksi MTV3 teki viinisävellyksistä 6 minuutin reportaasin Huomenta Suomi -lähetykseen (tavoittavuus yli 300.000 katsojaa).

Videon pääsee katsomaan tästä linkistä (näkyvissä rajoitetun ajan): http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003/huomenta-suomi/589762/jazzpianisti-tekee-musiikkia-viineista