Mediatiedote: Suomalaispianisti tekee musiikkia viineistä
26.2.2016

Tuomas A. Turusen ainutlaatuinen tasting-konserttikonsepti esittäytyy suomalaisyleisölle


Jazzpianisti Tuomas A. Turunen esittää viinejä kuvailevia sävellyksiään tasting-konserteissa kevättalvella. Ensimmäinen konsertti järjestetään ViiniExpo-tapahtumassa Helsingissä 19. maaliskuuta.

Turusen ja hänen yhteistyökumppaninsa, viiniasiantuntija ja taidefilosofi Matthieu Guinardin kehittämä konserttikonsepti on tiettävästi globaalisti ainutlaatuinen. Yleisö voi kuunnella viinistä kertovaa sävellystä, säveltäjän itsensä esittämänä, ja samalla maistella kyseistä viiniä.

Nykyisin Ranskassa asuvan Turusen ensimmäinen viinisävellys kuvailee harvinaista, biodynaamisesti tuotettua cavaa eli espanjalaista kuohuviiniä. Lisää on luvassa.

”Olen kerännyt nuottivihkooni satojen eri laatuviinien ’musikaalisia profiileja’”, Turunen kertoo. Turunen ja Guinard ovat käyneet profilointimatkoillaan läpi lukuisia viinitiloja Etelä-Euroopassa. Turunen kertoo viinien tuoneen musiikkiinsa uusia ulottuvuuksia.

”Kun edessäni on maisema viinialueelta ja lasi viiniä, jota haluan musiikissani ilmentää, syntyvä musiikki poikkeaa aiemmista sävellyksistäni”, Tuomas A. Turunen sanoo.
 
Kumppanukset ovat jo pilotoineet konseptiaan. Turunen kuvailee viime vuonna Kokkolassa pidettyä konserttia menestykseksi. Mukana oli myös yllätyksellisiä elementtejä.

”Yleisön pyynnöstä soitin improvisaation eteeni tuodun viinilasillisen perusteella.  Improvisointi on tärkeä osa viinikonserttejani jatkossakin”, Turunen lupaa. Tiedot kevään muista tasting-konserteista päivitetään osoitteeseen thewinecomposer.com sitä mukaa, kun niitä varmistuu.

Tuomas A. Turunen (s. 1980) on julkaissut 15 albumia eri kokoonpanoilla ja konsertoinut noin 20 eri maassa. Turunen sai tuomariston erikoispalkinnon Montreux’n jazzfestivaaleilla vuonna 2010. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin musiikkikorkeakoulusta.

Musiikin lisäksi Turunen on perehtynyt itämaiseen filosofiaan, tieteisiin ja lukuisiin eri kieliin. Turusella on musta vyö Han Moo Do -taistelulajissa.

Lehdistö on tervetullut tasting-konserttiin ViiniExpossa Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 19.3 klo 16.30. Otteita cava-sävellyksestä Turusen esittämänä on kuultavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=Dd-dtqaKn9o.

Lehdistökuvia ja Tuomas A. Turusen biografia: http://merkitysviestinta.fi/tuomas/

Tuomas A. Turusen haastatteluvaraukset ja lisätiedot:
Kari Ahokas, +358 40 588 68 93, kari@merkitysviestinta.fi

Ilmoittautumiset ja lisätiedot konsertista:
Hanne Lindroos-Koski, + 358 40 861 5151, Hanne.Lk@arcusfinland.com