Uusi operettirevyy ”Operet Cabaret!” syntyy maakunnallisin voimin
9.4.2014

(Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti)
Pohjois-Karjalassa toteutuu ensi syksynä täysin uusi maakunnallinen kulttuurituotanto. ”Operet Cabaret!”-nimeä kantava revyy on eri operettien parhaista paloista koostuva musiikkielämys, jonka tapahtumat sijoittuvat 20-luvun Berliiniläiseen salakapakkaan.

Musiikkina kuullaan ikivihreitä sävelmiä opereteista kuten “Lepakko”, “Mustalaisruhtinatar”, “Perintöruhtinas” sekä “Iloinen leski”.  Tuotanto on ainutlaatuinen kokonaisuus, joka toteutetaan vahvasti maakunnallisella ammattiosaamisella ja yhteistyöllä. Ensi-iltansa teos saa 6.9.2014 Joensuussa.

Pääesiintyjinä kuullaan maakunnan ansioituneita osaajia. Laulusta vastaavat Timo Turunen (tenori), Henna-Mari Luolamo (sopraano) sekä Talvi-Maaria Turunen (sopraano). Neljäntenä laulajana lavalle astuu valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin tunnettu Juha Kotilainen (baritoni).  Lisäksi mukana ovat arvostettu pianovirtuoosi Kemal Achourbekov sekä viulisti Olli Hirvikangas. Henkilöohjaajana toimii Joensuun kaupunginteatterin näyttelijä Minna Maaria Virtanen ja tuottajina ovat Teija Martikainen sekä joensuulainen musiikkituotantoihin keskittynyt yritys Turundot.

Itse teos on väliajallinen käsikirjoitettu kokonaisuus, jonka musiikillinen runko ja käsikirjoitus syntyvät tuotantoryhmän tiiviissä vuorovaikutuksessa. Kaikilla esiintyjillä, myös soittajilla, on omat roolihahmonsa. Esityskielenä on laulunumeroissa saksa ja puheosuuksissa suomi. Kokonaisuuteen sisältyy myös Kilpatanssiseura Jokipata ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava tanssinumero.

Maakunnallisia toimijoita ja heidän osaamistaan hyödynnetään kaikissa mahdollisissa tuotantoon liittyvissä osa-alueissa, kuten valokuvauksessa, graafisessa suunnittelussa ja valotekniikassa. Tuotannon koordinoinnista ja hallinnosta vastaa Turundot.

Produktiota suunnitellaan pitkällä tähtäimellä ja sitä on tarkoitus viedä tulevaisuudessa myös muualle Suomeen. Lopputuloksena syntyy korkeatasoinen pohjoiskarjalainen kulttuurituote, jolla on kaikki edellytykset toimia myös valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti.


Operet Cabaret WEB.jpg

Kuva: Mona Hormia