GAC mukaan Ranskan tuotantoihin
20.9.2013

Turundot ja Göteborg Artist Center suunnittelevat yhteistä musiikkituotantoa Marseillen seudulle. GAC:n vierailulla Ranskassa 14.-17.9 maalattiin toistaiseksi laajoja visioita.

Ranskan Provence tarjoaa pohjoismaalaisesta näkökulmasta katsottuna varsin eksoottiset mahdollisuudet live-musiikkituotannoille. Välimeren maisemat, ilmasto ja kulttuuri sekä suhteellisen riskittömät puitteet ulkoilmatilaisuuksien järjestämiselle tuntuvat olevan piristäviä ja poikkeavia elementtejä myös kokeneelle konserttituotajalle GAC:lle.

Thomas Gustafsson, GAC:n toiminnan vetäjä on allekirjoittaneelle tuttu yhteistyökumppani jo vuosien ajalta. Yleensä tapaamispaikkamme on ollut Göteborg, ja vuonna 2010 GAC vieraili Joensuussa. Tällä kertaa kutsuin Gustafssonin kollegoineen Ranskaan, tutustuaksemme Nizzan ja Marseillen väliin sijoittuviin konserttipaikkoihin. Inspiraatiota haettiin ja se myös löytyi. Nyt suunnitteilla on pohjoismaalais-ranskalainen musiikkitapahtuma Marseillen lähellä sijaitsevaan tunnelmallisen pieneen amfiteatteriin.

Reilulle 200 kuulijalle mitoitettu tila antaa sopivan realistiset mittapuut tuotannolle, jossa kohderyhmää ei ole tarkoitus hakea valtavirrasta. Taidemusiikki, jazz ja improvisaatio tulevat varmasti olemaan keskiössä, mutta yhtenä lähtökohtana on myöskin esiintyvien taiteilijoiden välinen yhteistyöprosessi, johon konserttitilan vieressä sijatseva residenssi avaa optimaaliset mahdollisuudet. Tuotettava konserttisarja olisikin parhaimmillaan vain osa laajempaa kansainvälistä taiteilija- ja tuotantoverkostoa.

Tuomas Turunen

GAC Provence web.jpg