Uusi viinitapahtuma Joensuuhun
2.5.2019

Tapahtumaideamme Joensuu Winespiration palkittiin Timantti-tapahtumakilpailussa, ja nyt olemme tapahtumaa innokkaasti toteuttamassa: save the date 3.-6.10! Tapahtuman punainen lanka on viinin, musiikin ja gastronomisten elämysten yhdistäminen ainutlaatuisiksi kokonaisuuksiksi.

Tapahtumamme on mukana Joensuun kaupungin tapahtumapalveluiden tiedotteessa, joka kuuluu näin:

 

Lehdistötiedote                Julkaisuvapaa heti

 

Kolme yhden sijaan – Timantti-tapahtumaideakilpailun voittajat valittuJoensuun kaupungin tapahtumapalveluiden järjestämä Timantti-tapahtumaideakilpailun voittajat on valittu. Kilpailuun tuli 47 ideaa. Saapuneet tapahtumaideat heijastavat vahvasti profiililtaan sitä, mitä kaupungista puuttuu ja minkälaisia tapahtumia Joensuuhun kaivataan.

 

”Olemme todella tyytyväisiä saamiemme ideoiden määrään” kertoo kilpailun koordinaattori Niina Väyrynen. ”Musiikkitapahtumaideoita oli selvästi vähiten eli voimme päätellä, että niitä kaupungista jo löytyy. Esille nousi vahvasti erilaisten ruoka- ja juomatapahtumien, spesifien kohderyhmien sekä yhteisöllisyyttä ja kylämeininkiä korostavien tapahtumien kaipuu.”

 

"Timantti-tapahtumaideakisa oli oivallinen tapa kartoittaa uusia tapahtumia ja ideoiden määrä yllätti. Kisan avulla pystymme kaupunkina avoimesti kannustamaan kokeilemaan erilaisia tapahtumakonsepteja. Kisa yllätti siis meidätkin positiivisesti ja syksyllä arvioidaan, toteutammeko kilpailun uudelleen vuonna 2020" toteaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

 

Timantti-tapahtumaideakilpailulla haettiin yhtä uutta tapahtumaa, joka oli tarkoitus palkita 20 000 euron suuruisella tapahtuma-avustuksella. ”Yhden sijaan saimmekin kolme uutta” Elinvoimaa tapahtumista –hankkeen projektipäällikkö Teemu Laasonen kertoo ilahtuneena. ”Nämä kolme erottuivat selvästi muiden ideoiden joukosta uudenlaisella otteellaan, joten palkintosumma päätettiin jakaa kolmeen osaan.”

 

20 000 euron palkintosumma jaettiin seuraavasti:

  1. Joen Joogafestivaali, Terveysliikuntakeskus Kuntokikka Oy, 12.000 euroa

Tiimi: Kikka Heinonen, yrittäjä, LiTM

Terhi Palminen, E-RYT500, joogan asiantuntija

Emma Heinonen, liikuntaneuvoja

  1. Joensauna, Tmi Jesse Korhonen, 5.000 euroa

 Tiimi: Jesse Korhonen, Matti Moller

  1. Winespiration, Turundot Oy, 3.000 euroa

 Tiimi: Tuomas A. Turunen, pianisti

 Talvi-Maaria Turunen, laulaja

 Matthieu Guinard, viiniasiantuntija

 

Joen Joogafestivaali tuo joogaharrastajat Pielisjoen varrelle

 

Joen joogafestivaali kokoaa joogaharrastajat kolmipäiväiseen joogaretriittiin. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille joogataustaan katsomatta. Osallistuja tarvitsee mukaansa vain maton: ”Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden tutustua lajiin. Viikonloppuun mahtuu niin matalankynnyksen ilmaistunteja kuin tarjontaa jo kokeneemmillekin joogaharrastajille” sanoo Kikka Heinonen, joka toimii yrittäjänä Terveysliikuntakeskus Kunto-Kikassa.

 

Joogafestivaaliin on buukattu jo valtakunnallisesti tunnettuja ohjaajia. ”Muun muassa Magnus Appelberg ja Eva Travanti ovat jo lupautuneet mukaan” kertoo Terhi Palminen, joogan asiantuntija. Mukana on myös paljon palkallisia ohjaajia kuten Terhi itse, Larissa Potkonen, Ammeri Kaikaisto sekä Inkeri Tiitinen.

 

Elämyksellistä saunakulttuuria

 

Joensauna järjestää kuluvana vuonna useamman saunatapahtuman. ”Tavoitteenamme on luoda moniaistillisia ja elämyksellisiä saunamaailmoja” Jesse Korhonen ja Matti Moller kertovat. ”Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 27.7. ja se on suunnattu kaikille vauvasta vaariin” Jesse jatkaa. Toinen tapahtuma ajoittuu pimeneviin syysiltoihin ja moniaistillisuus tulee olemaan siinä vahvasti läsnä.

 

Viini toimii inspiraationa

 

Pianisti Tuomas A. Turunen tunnetaan ulkomaita myöten viinisävellyksistään, joissa viinejä kuvataan sanojen sijaan musiikilla. Timantti-kilpailun rohkaiseman Tuomas laajentaa inspiraatiotaan kokonaiseksi tapahtumaksi yhdessä sisarensa, laulaja Talvi-Maaria Turusen sekä viiniasiantuntija Matthieu Guinardin kanssa.

 

Winespiration tuo yhteen maailmanluokan viinit, gastronomiset elämykset ja musiikin. “Emme lähde järjestämään massatapahtumaa isoilla artistivierailla. Haluamme erottautua muista viinifestivaaleista tunnelmallisilla sisätilaisuuksillamme ja ainutlaatuisella viinin, ruoan ja musiikin yhdistelmällä”, Tuomas visioi.

 

*****

 

Timantti-tapahtumaideakilpailu on Elinvoimaa tapahtumista -hankkeen järjestämä kilpailu, jonka avulla Joensuuhun haettiin uusia suurtapahtumia. Kilpailuaika oli 13.12.2018 - 3.2.2019. Kilpailun raadissa olivat Matti Vuojärvi, Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Janna Puumainen, Joensuun kaupunki, Markku Pyykkönen, Joensuun kaupunki, Tarja Kupiainen, Karelia AMK, Jaani Holma, Business Joensuu Oy, Niina Hattunen, Joensuun Popmuusikot ry, Tomi-Pekka Riihivuori, Kontiolahti Biathlon, Riku Tapio, Pohjois-Karjalan Yrittäjät sekä Mikko Hautasaari, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Kilpailuideat raadille esitteli Niina Väyrynen ja Teemu Laasonen.

 

Lisätietoja:     Niina Väyrynen, Joensuun kaupungin tapahtumapalvelut, niina.vayrynen@joensuu.fi,

puh. 050 515 0573

Kikka Heinonen, Joen Joogafestivaali, kikka.heinonen@kuntokikka.fi, puh. 044 989 9320

Jesse Korhonen, Joensauna, jesse.korhonen@uef.fi, puh. 040 522 7410

Tuomas A. Turunen, Winespiration, info@turundot.fi, puh. 050 353 8350

 

C:fakepathLOGO Winespiration_A.jpg