Mediatiedote: Uusi tapahtuma löysi ainutlaatuiset puitteet Outokummusta
16.5.2016

”Veturitalli Classic” tuo musiikkia, taidetta ja pop-up-ravintolan Sysmäjärven veturitalliin.

(Joensuu, 13.05.2016, julkaisuvapaa heti)

Outokummun Sysmäjärvellä sijaitsevan veturitallin historiassa kääntyy toukokuun lopulla uusi lehti. Paikallisen yrityksen kunnostama ja henkiin herättämä rakennus avaa ovensa yleisölle kulttuuritapahtuman näyttämönä.

27. toukokuuta järjestettävästä Veturitalli Classic -tapahtumasta vastaa joensuulainen musiikkituotantoyritys Turundot. Tapahtumassa yhdistyvät gourmet-ruoka, musiikki ja taide.

“Tutustuin vajaat kaksi vuotta sitten tuolloin kunnostustyön alla olevaan Sysmäjärven veturitalliin. Vain viikkoa aikaisemmin olin esiintynyt hyvin samankaltaisessa veturitallissa Ruotsissa, joten heti heräsi ajatus, että tämä tila toimisi erinomaisesti konserttipaikkana”, kertoo Turundotin toiminnanjohtaja, pianisti-säveltäjä Tuomas A. Turunen. “Asia tuli ajankohtaiseksi viime syksynä, kun aloimme suunnittelemaan uutta tapahtumasarjaa. Saimme mahdollisuuden hyödyntää veturitallia ja tartuimme oitis tilaisuuteen”.

Veturitalli Classic on yhden illan pituinen tapahtuma. Se alkaa konsertilla, jonka solisteina ovat laulajat Talvi-Maaria ja Timo Turunen sekä viulisti Olli Hirvikangas.

Konsertin jälkeen luvassa on illallinen, jonka tarjoilevat joensuulaisen Ravintola Sulon keittiömestarit. Heille tapahtuma on ensimmäinen laatuaan. “Idea on tuttu muualta, mutta Pohjois-Karjalassa ei ole aikaisemmin tarjoutunut mahdollisuutta olla mukana vastaavassa konseptissa”, sanoo Ravintola Sulon yrittäjä Mika Hirvonen.

Illan aikana kuullaan myös pianomusiikkia ja huipputason jazz-esityksiä. Lisäksi koko tapahtuman ajan veturitallissa on nähtävillä kuvanveistäjä Kauko Kortelaisen teoksista koottu näyttely.

“Toivomme kovasti, että myös joensuulaiset tulevat tutustumaan tähän ainutlaatuiseen miljööseen. Siksi olemme järjestäneet tapahtumaan ilmaisen linja-autokuljetuksen Joensuusta”, muistuttaa Tuomas A. Turunen.

Veturitalli Classic järjestetään Sysmäjärven veturitallissa Outokummussa perjantaina 27.5 klo 18:00. Tilaisuudesta voi lukea lisää järjestäjän kotisivulla www.turundot.fi.

Paikkoja rajoitutetusti, liput vain ennakkomyynnissä.


Lisätietoja:
Tuomas A. Turunen, 050-353 83 50, tuomas@turundot.fi
Seppo Turunen, 0400-673 991, info@turundot.fi

Veturitalli Classic showcase.jpg